Składniki:
1 kg karpia
1 cebula
15 dkg pieczarek
8 małych ziemniaków
2 łyżki masła
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
pieprz, sól do smaku
1 cebula
15 dkg pieczarek
8 małych ziemniaków
2 łyżki masła
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
pieprz, sól do smaku
Sposób wykonania:
Rybę oczyścić, umyć i osuszyć.
Skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć. Ułożyć w naczyniu wysmarowanym masłem. Obłożyć drobno posiekaną cebulą i pieczarkami pokrojonymi w plastry. Na około ułożyć obrane małe ziemniaki. Posolić,
włożyć do gorącego piekarnika - 200 st. Piec około 40 minut, podlewać sosem. Po wyjęciu posypać natkę.
Podawać z surówką z czerwonej kapusty.
Skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć. Ułożyć w naczyniu wysmarowanym masłem. Obłożyć drobno posiekaną cebulą i pieczarkami pokrojonymi w plastry. Na około ułożyć obrane małe ziemniaki. Posolić,
włożyć do gorącego piekarnika - 200 st. Piec około 40 minut, podlewać sosem. Po wyjęciu posypać natkę.
Podawać z surówką z czerwonej kapusty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz