Składniki:
20 dag łososia wędzonego
5 ugotowanych na twardo jaj
5 średniej wielkości ugotowanych marchewek
1 surowa cebula
3/4 szklanki majonezu
szczypior do posypania
5 ugotowanych na twardo jaj
5 średniej wielkości ugotowanych marchewek
1 surowa cebula
3/4 szklanki majonezu
szczypior do posypania
Sposób wykonania:
Łososia drobno pokroić. Marchewkę zatrzeć na tarce o dużych okach. Osobno tarkować żółtko i białko. Układać w misce warstwami w następujący sposób:
1/2 porcji łososia
posmarować majonezem,
białko żółtko posmarować majonezem,
drobno pokrojoną cebulę, marchewkę
posmarować majonezem,
pozostałą porcję łososia posmarować majonezem, posypać szczypiorkiem.
Wstawić do lodówki na 2 godziny.
1/2 porcji łososia
posmarować majonezem,
białko żółtko posmarować majonezem,
drobno pokrojoną cebulę, marchewkę
posmarować majonezem,
pozostałą porcję łososia posmarować majonezem, posypać szczypiorkiem.
Wstawić do lodówki na 2 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz